نمک تبلور مجدد روشی برای تولید و تصفیه نمک خوراکی است که بیشترین کاربرد را در نمک معدنی و نمک دریا دارد در تولید نمک به روش تبلور مجدد از محلول نمک در آب استفاده می شود.

نمک خوراکی چیست.

نمک خوراکی همان سدیم کلراید است که در گذشته از آن به صورت طبیعی استفاده می کردند اما امروزه با انجام تصفیه به طریق روش های مختلف مثل تبلور مجدد برای تصفیه نمک خوراکی استفاده می شود تا ناخالصی نمک از بین برود وقتی قرار است نمک یددار باشد و ید بدن را تامین کند این نمک را در قالب نمک یددار تولید می کنند برای این کار از روش تصفیه از ترکیب محلول نمک در آب و با دمای بالا استفاده می شود تا ضمن گرفتن ناخالصی بلورهای شفاف و تمیز بدست آید از این نمک برای چاشنی غذا و از خاصیت ضد میکروبی آن استفاده می شود این نمک در بسته های مختلف کیلویی و بسته های دلخواه مشتری عرضه می شود.

نمک خوراکی

مراحل تولید نمک تبلور مجدد

1- مرحله اول: حل کردن نمک در آب

ابتدا در این مرحله سنگ نمک را خرد و به دانه های بسیار ریز تبدیل می کنند به حدی که به صورت آسیاب شده به نظر برسد سپس این نمک آسیاب شده را در آب حل می کنند برای این مرحله از آب گرم استفاده می کنند که در آن ناخالصی های نمک ته نشین خواهد شد در این مرحله برای جداسازی دانه های ریز از فیلتر شنی استفاده می کنند و یک محصول عالی آب نمک به وجود می آید که آماده برای مرحله بعدی است.

2- مرحله دوم: تشکیل کریستال های نمک

در این مرحله آب نمک را می جوشانند تا فرایند تبخیر سریع تر انجام شود و با بخار شدن آب کریستال های از نمک در اندازه های مختلف به وجود آید در این مرحله کریستال های بزرگ نمک را به اندازه های ریزی تبدیل می کنند و در این مرحله به نمک ید اضافه می کنند همچنین در این مرحله برای جلوگیری از کلوخه شدن نمک به آن موادی همچون اسپری یدات پتاسیم و آنتی کیک(فروسیانید پتاسیم)افزوده می شود.

3- مرحله سوم:خشک کردن و جذب رطوبت

در نهایت فرایند رطوبت گیری نمک با منتقل کردن آن به خشک کن که توسط هوای گرم صورت می گیرد انجام می شود و نمک بدست آمده را در سیلو ذخیره می کنند و در این مرحله است کار بسته بندی انجام می شود.

مزایا و کاربردهای نمک تصفیه تبلور مجدد

 

 

مصارف خوراکی روزمره:

یکی از کاربردهای نمک تصفیه شده تبلور مجدد به عنوان یک چاشنی هر روز در سفره غذای افراد در سرتاسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد از این نوع نمک در انواع غذا و نوشیدنی استفاده می شود و از نوع یددار آن برای تامین ید بدن استفاده می شود.

مصارف غذایی در صنایع:

کاربرد دیگر  نمک تبلور مجدد در صنایع غذایی برای تهیه انواع بیسکویت،کنسرو، صنایع لبنی و صنایع پروتئینی همچون سوسیس و کالباس استفاده می شود البته در صنایع از نوع بدون ید استفاده می شود.

مصارف دارویی:

یکی دیگر از کاربردهای نمک تبلور مجدد در صنایع دارو سازیست از این نمک در تولید انواع دارو استفاده می شود ولی پر استفاده ترین کاربرد آن در تهیه انواع سرم است.

تامین ید مورد نیازبدن:

استفاده دیگر و مهم ترین آن در تهیه ید مورد نیاز بدن است ید موجود در نمک یعنی اینکه که نمک خلوص بالاتری دارد و همچنین خود نمک به حفظ مانده گاری ید کمک خواهد کرد مقدار ید که در نمک خوراکی است در ایران به ازای هر گرم برابر با 40 میکروگرم (ppM40) است.


نحوه تهیه نمک تبلور مجدد

شما عزیزان برای خرید نمک تبلور مجدد عالی بهتر است از سایت beautisalti.ir خرید کنیم و یا با شماره تلفن 09120437535 تماس حاصل فرمایید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *