نمک تصفیه شده سودمند نمک تصفیه شده است مراحل تصفیه را طی کرده و همه ناخالصی هایش حذف شده و به آن ید مورد نیاز بدن به آن اضافه شده است.
نمک تصفیه شده سودمند چیست ؟
دو عنصر کلر و سدیم با هم ترکیب شده اند و مادهاب به نام نمک را به وجود آوردند کلرور سدیم به شکل کریستالهای سفید با دانه های بسیار ریز در طبیعت وجود دارد. و نمک طعام به ماده ای گفته می شود متبلور، شورمزه و بدون بو که اساسا” از کلرور سدیم تشکیل شده است.
از شروع زندگی بشر از کلرور سدیم به عنوان یک نوع چاشنی که به رژیم غذایی اضافه می شود اضافه می شود و ویژگی ضد میکروبی نمک و همچنین خاصیت نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد آن ها روشی شناخته شده در زندگی افراد بشر بوده است.
در دنیای کنونی بیشتر بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون استفاده زیاد از نمک است که به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل خطر در شیوع این بیماری ها می باشد.
نمک در طبیعت به دو صورت جامد (معادن نمک) و محلول در آب دریا وجود دارد. در جاهای مختلف کشورمان ، ماده نمک به صورت معادن نمک و نمک دریا دیده می شوند. نمک به دست آمده از معدن ها، دارای ناخالصی هایی زیاری است که برای سلامتی مضر است. برای مثال می توان از مواد نامحلول مانند شن، ماسه و خاک و مواد آلاینده که برای استخراج از معدن استفاده می شود و مواد محلول نظیر سختی (کلسیم و منیزیوم) سولفات و فلزات سنگینی از قبیل سرب، جیوه، ارسنیک، کادمیوم نام برد
اگر این ناخالصی ها در ترکیب نمک باقی بماند باعث بروز عوارض نامطلوب در اندام های گوارشی، کلیوی، کبدی و ریوی می شود و در مواردی زیادی باعث مسمومیت می شود ، و حتی موجب می شود آهن در بدن جذب نشود. بنابراین واحدهای تولید کننده نمک با تجهیز سیستم تصفیه توانسته اند با روش تبلور مجدد ناخالصی های محلول و نامحلول موجود در نمک را حذف کنند و نمکی کاملا” بهداشتی تحت عنوان“نمک تصفیه شده” تبلور مجدد را تولید کنند
استفاده زیاد از نمک با افزایش فشار خون مخصوصا در افرادی که سابقه خانوادگی فشار خون بالا دارند ارتباط نزدیک دارد، بنابه تحقیقات پژوهشگران. افزایش یافتن فشار خون باعث افزایش خطر سکته مغزی یا حمله قلبی می شود.
مصرف فراوان نمک یا غذاهای شور چه عوارضی را در پی دارد؟
اگر نمک در اندازه متعادل مصرف شود کلیه ها سالم می ماند و بهتر به وظایف خود عمل می کند و نمک مورد نیاز بدن تامین می شود، ولی اگر مصرف نمک بیش از اندازه باشد و مواد شور در عملکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع،اختلال ایجاد می کند نمک بیش از اندازه باعث جمع شدن آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود. استفاده زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و ایجاد بیماری های قلبی – عروقی مخصوصا در افرادی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند، می شود.
مهم ترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی کدام ها هستند؟
– نمک آشپزخانه و سفره که زمان پختن غذا یا سر سفره به غذا افزوده می شود.
– انواع غذاهای آماده مثل سوسیس، کالباس،همبرگر و انواع کنسرو ها مانند کنسرو خورش ها، کنسرو سبزیجات و …
– انواع تنقلات شور مثل چیپس،چوب شور و لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشک
– انواع شور و ترشی
– آجیل و مغز دانه های شور(پسته، بادام، فندق، گردو و …)
برای پیشگیری از افزایش فشار خون و بیماری های قلبی چه نکاتی را باید رعایت کرد.
– اندازه نمکی که هنگام پختن غذا اضافه می کنید را کم کنید.
– برای کم کردن استفاده نمک، از آوردن نمکدان بر سر سفره دوری کنید
– غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند، به همین دلیل بهتر است استفاده از این مواد غذایی را کم تر کنید.
– برای مزه بهتر غذا و کاهش مصرف نمک در موقع تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن،شوید و …استفاده کنید.
– مصرف غذاهای شور مانند آجیل شور،انواع فرآورده های غلات حجیم شده مانند چیپس و … را کم کنید
– چون جوش شیرین حاوی مقادیر زیادی سدیم است و باعث ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار می شود. بنابراین در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند از استفاده زیاد از مواد دارای جوش شیرین هم باید اجتناب شود
نمک یددار تصفیه شده سودمند چیست و چرا باید فقط از این نوع نمک استفاده کنیم؟
– نمک تصفیه شده سودمند نمکی است کاملا بهداشتی که تمام ناخالصی های و مواد اضافی آن حذف شده است.
– نمک خوراکی باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد. نمک های تصفیه شده یددار به علت خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت طولانی حفظ می کنند.
– مصرف نمک تصفیه نشده به علت وجود ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف زیاد آن در افراد سالم نیز باعث به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی جذب آهن در بدن می شود.
– همواره به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت و علامت استاندارد و سیب سلامت روی بسته بندی نمک ها توجه داشته باشید
– همواره در نظر داشته باشید که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته بندی نمک نوشته شده باشد و از خرید هر گونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» اجتناب کنید.
نمک و غذاهای شور باید به مقدار بسیار اندک استفاده شود و همان مقدار کم نمک نیز باید فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.
بسته بندی نمک تصفیه شده سودمند
استفاده خرده یا عمده نمک، نحوه بسته بندی آن در کارخانجات را تعیین می کند. به همین دلیل این فرایند در مورد نمک تصفیه شده خوراکی با نمک صنعتی و نیز نمک مورد نیاز صنایع غذایی تفاوت دارد
قیمت نمک تصفیه شده سودمند
تولید کنندگان نمک معتقد هستند که نمک هایی که از لحاظ رنگ و شکل سفید و تمیز هستند بهتر و با قیمت زیاد به فروش می رسند نمک تصفیه شده نیز معمولا سفید تر از سایر نمک ها دیده می شود
حتی اگر نمک از یک محل آلوده هم استخراج شده باشد عملیات تصفیه، همه مواد سمی و آلوده آن را از بین می برد
نمک تصفیه شده سودمند را از کجا خریداری کنیم
شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه شده سودمند لازم است از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها اطمینان حاصل کنید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید.
بدون دیدگاه