نمک صنعتی آذرخش نمک های است که به دلیل خلوص پایین و عدم تصفیه قابل استفاده خوراکی نیست ولی در صنایع می تواند مورد استفاده قرار گیرد به سایر کشور ها صادر می شود.
نمک صنعتی آذرخش چیست؟
سنگ نمک از قدیم الایام وجود داشته است و مصارف زیادی برای این مجصول تعریف شده است که باعث شده است تولید کنندگان و مصرف کنندگان رقابت زیادی را در صنعت نمک داشته باشند.
یکی از مشخصات ظاهری نمک صنعتی این است که درجه خلوص نسبتا پایین تری نسبت به نمک خوراکی دارد و اصلی ترین تفاوت اصلی آن نیز نسبت به سایر نمک ها همین درجه خلوص پایین آن است ولی این نوع نمک تصفیه شده نیست ولی نمک خوراکی به دلیل خالص بودن و اصلاح باعث ایجاد سنگ کلیه و مسائل مشابه دیگر نمی شود

کشور ما ایران دارای معادن نمک بسیار زیادی است و جز بیست کشور تولید کننده نمک های معدنی در جهان است اما به علت هزینه بالای فرایند تصفیه بخشی از نمک استخراج شده از معادن و دریاچه های نمک را به عنوان نمک خام صنعتی به بازار مواد غذایی می دهد.
مصارف نمک صنعتی آذرخش
نمک صنعتی کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. مصارف صنعتی نمک خیلی زیاد است. نمک صنعتی و معدنی در صنایعی مانند تولید مواد بهداشتی و مواد شوینده، تولید اسید، برنزه کردن پوست، تصفیه آب و فاضلاب و بسیاری از صنایع دیگر کاربرد دارد.
نمک صنعتی در انواع ، کاربرد ها و درجه های مختلف تولید و مصرف می شود بعضی از مهمترین انواع نمک های معدنی و صنعتی عبارتند از: نمک شکری، نمک شیلاتی، نمک پودری، نمک صدفی که در ادامه به توضیح انواع نمک های صنعتی می پردازیم.
1_ نمک صنعتی صدفی یا 120 و 130: این نمک ریزترین سایز درجه بندی قبل از پودر نمک یا همان نمک نرم صنعتی است.کریستال های این نمک شفافیت و وضوح زیادی دارند که به آن نمک شور هم می گویند و معمولا اندازه های این نمک تماما یکسان است.
2_ نمک صنعتی شکری یا 110: این نمک به علت شبیه بودن به شکر به نام نمک شکری شناخته می شود و یکی از فرمول های پر کاربرد در صنعت نمک را دارد و با توجه به سایز دانه های آن 110 نامیده می شود از مهمترین کاربردهای این نمک به گل کاری و نمک پاشی گوشت و پنیر و غیره می توان اشاره کرد.
3_ نمک صنعتی 100: کریستال ها و دانه های این نمک تقریبا کمی درشتر از دانه های شکر هستند.
4_ نمک صنعتی 90: اندازه این نوع نمک صنعتی کمی بزرگتر از دانه نخود است و به علت همین اندازه یکنواخت دانه ها به آن ها مش 90 گفته می شود.

5_ نمک شیلاتی: سنگ نمکی از معادن استخراج می شود به وسیله دستگاه های سنگ کوبی در کارخانه کوبیده می شود و به سایزهای مختلف تقسیم بندی میشوند. و بوسیله بالابر به سرند انتقال داده میشوند و سرندها سایزها را تفکیک می کنند و به مخزن انتقال می دهند این سایز نمک صنعتی در کارخانه از طبقه اول یا دوم سرند تفکیک می شود.نمک شیلاتی صنعتی معمولاً از 8 مش یا 2.8 میلی متر درشت تر است. در برخی اوقات تا 3 مش یا حتی 7 میلی متر میرسد. این نوع نمک بزرگترین اندازه را در میان نمک های صنعتی دانه بندی دارد.البته این نوع نمک را می توان از اندازه یک سایز یعنی از 8مش تا6مش تهیه و به مشتری عرضه شود. این نوع نمک به دلیل گرانول درشتی که دارد مقاوم در برابر رطوبت است و کلوخه نمیشود.
6_ نمک صنعتی پودری: این نمک کاملا به شکل پودر و نرم است و مصارف صنعتی زیادی دارد که یکی از مهمترین کاربردهای آن تهیه اسید و غذای ماکیان است.
قیمت نمک صنعتی آذرخش
کاربردهای فراوان نمک صنعتی مانند استفاده در آب و فاضلاب، طیور، اسیدی، بهداشتی،حفاری و تولید مواد شوینده موجب شده است که مشتریان بسیار زیادی در سراسر دنیا داشته باشد بنابراین ما این نمک را به کشورهای اسیایی، اروپایی و مشترک المنافع صادر می کنیم.
نمک صنعتی آذرخش ایران با بهترین بسته بندی و تحت مجوز معدن شیمیایی ایران و با بهترین مواد خام نمک مطابق با استاندارد ASTM صادر می شود.

صادرات نمک صنعتی
صادرات نمک به عنوان یک فعالیت اقتصادی اصلی در ایران، به دلیل وجود منابع غنی و کیفیت بالای نمک تولیدی، از اهمیت بی نظیری برخوردار است. ایران با ذخایر عظیم نمک و قرارگیری در موقعیت جغرافیایی مناسب، میتواند به یکی از صادرکنندگان اصلی نمک در جهان تبدیل شود
به دلیل وجود منابع فراوان نمک در ایران، این کشور به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نمک صنعتی در جهان معروف شده است. همچنین، با توجه به کیفیت بالای نمک تولیدی، ایران همواره به عنوان یکی از مهمترین صادرکنندگان نمک صنعتی در بازار جهانی فعالیت میکند.
نکات تجارت نمک صنعتی در دنیا
شرایط تجارت نمک صنعتی در دنیا به شدت به عواملی مانند تولید کنندگان، مصرف کنندگان، عرضه و تقاضا، اقتصاد جهانی، تحریمها، محدودیتهای تجاری، فناوریهای نوین وابسته است.
در ادامه به برخی از نکات تجارت نمک صنعتی در دنیا اشاره میکنیم:
برخی کشورها به علت داشتن منابع غنی نمک، به عنوان تولید کننده نمک صنعتی شناخته میشوند، از جمله آنها میتوان به چین، آمریکا، هند، آلمان، ایران و … اشاره کرد.
افزایش تولید و استخراج نمک صنعتی در برخی کشورها، موجب شده که قیمت نمک صنعتی در جهان کاهش یابد.
تقاضای بالا برای نمک صنعتی در صنایع مختلف از جمله نفت و گاز، شیشه و کاغذ، باعث شده که این بازار، رقابتی باشد و تولید کنندگان همواره در پی روشهایی جهت بهبود کیفیت و کاهش هزینههای تولید باشند.

با توجه به اینکه نمک صنعتی یکی از مواد اولیه مهم در تولید صنایع مختلف است، برخی کشورها برای حمایت از تولید داخلی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم محدودیتهایی برای واردات نمک صنعتی وضع کرده اند. این محدودیتها میتواند به عنوان یک فرصت برای تولید کنندگان داخلی نمک صنعتی باشد.
استفاده از فناوریهای نوین مانند تصفیه و الکترودیالیز، برای بهبود کیفیت و کاهش هزینههای تولید نمک صنعتی مورد مصرف قرار میگیرد.
روشهای بسته بندی نمک صنعتی صادراتی
بسته بندی نمک صنعتی صادراتی میتواند به طرق مختلف انجام شود. برخی از روشهای بسته بندی نمک صنعتی صادراتی عبارتند از:
- بسته بندی در کیسههای پلاستیکی
در این روش برای بسته بندی نمک صنعتی از کیسههای ۲۵ کیلوگرمی تا ۵۰ کیلوگرمی استفاده میشود.
- بسته بندی در کیسههای چند لایه
این نوع بسته بندی شامل استفاده از کیسههایی با چندین لایه پلاستیکی است که باعث محافظت بیشتر از نمک صنعتی در برابر رطوبت و خرد شدن میشود.
- بسته بندی در کیسههای کاغذی
این روش بسته بندی اغلب برای نمکهای صنعتی در وزنهای سبکتر و با استفاده از کیسههای ۱۰ تا ۲۵ کیلوگرمی انجام می پذیرد.
- بسته بندی در کیسههای جامبو
این روش بسته بندی با استفاده از کیسههای با ظرفیت بالا و وزن بیشتر از ۵۰ کیلوگرم صورت میگیرد.

نتیجه گیری
به عنوان کلام نهایی باید گفت که بازار واردات و صادرات نمک صنعتی در دنیا بسیار پویا و پر رقابت است و تولید کنندگان برای بهبود کیفیت و کاهش هزینههای تولید باید از فناوریهای نوین و تکنولوژیهای پیشرفته استفاده کنند تا در این بازار رقابتی موفق عمل کنند.
بدون دیدگاه