نمک صنعتی دورین


نمک صنعتی دورین تولید شده در کشور ما جز بهترین نمک های دنیاست کشور ما ایران یکی از ۱۰ کشور بزرگ و برتر در زمینه تولید نمک های صنعتی به شمار می آید.  این نمک ها همانطور که از نامشان پیداست صنعتی هستند و در صنایع مختلف به عنوان ماده اولیه صنایع مختلف مورد مصرف قرار می گیرند.

لازم است بدانید که نمک های صنعتی هیچگاه مستقیما مورد استفاده قرار نمی گیرند. ولی استفاده از آنها به گونه ای است که در بیشتر صنایع گوناگون به عنوان ماده اولیه استفاده می شوند و کاربرد آنها اهمیت بالایی دارد.

نمک صنعتی چیست؟

نمک صنعتی دورین در مرحله اول به شکل سنگ نمک از معادن استخراج می شود.  پس از استخراج، سنگ نمک به کارخانجات منتقل می شود و درجه خلوص آن مورد بررسی قرار می گیرد. نمک های صنعتی به عنوان نمک خوراکی مورد مصرف قرار نمی گیرند. زیرا این نمک ها دارای درجه خلوص پایینی  هستند و به صورت تصفیه نشده می باشند. و باید بدانید استفاده از نمک تصفیه نشده با خلوص پایین برای سلامتی انسان به خیلی ضرر دارد و گاهی زندگی انسان را به خطر می اندازد.

مهم ترین تفاوت های نمک صنعتی و نمک خوراکی در چیست؟

نمک صنعتی دارای خلوص پایینی است. خلوص این نمک ها تقریبا ۹۵% هستند. لذا هرگز نمی توان از آنها به عنوان نمک خوراکی استفاده کرد. نمک هایی که ما به صورت خوراکی مصرف می کنیم، دارای خلوص بالایی هستند و به صورت کامل تصفیه شده  هستند. از دیگر تفاوت های نمک صنعتی و نمک تصفیه شده در داشتن ید در ترکیبات نمک است. به نمک های صنعتی هیچ وقت ید افزوده نمی شود.لذا به دلیل  وجود نداشتن ید در این نمک ها و خلوص پایین آنها، مصرف نمک صنعتی برای سلامتی به بسیار خطرناک است و باعث بروز بیماری های کبدی، کلیوی و صفراوی می شود.

نمک صنعتی دورین

این امر تنها در مورد نمک صنعتی کاربرد ندارد بلکه تمامی مواد شیمیایی که خلوص پایینی دارند، مصرفشان صنعتی است و برای خوردن مناسب نیستند. و همچنین لازم است بدانید که عملیات تصفیه کردن نمک یک امر پر هزینه است. به این دلیل بیشتر نمک های صنعتی در معادن به شکل سنگ نمک به فروش می رسند. سپس به کارخانجات مربوطه انتقال داده نمی شود و فرآیند تصفیه سازی روی آنها انجام می شود. با این روند این نمک ها از حالت صنعتی خارج می شوند و برای استفاده خوراکی مورد مصرف قرار می گیرند.

کاربرد نمک های صنعتی چیست؟

نمک صنعتی طوری که از اسمش معلوم است در صنایع گوناگون کاربرد دارد. استفاده از این نمک در صنایع به عنوان ماده اولیه خیلی مهم است.

  • اسید سازی

یکی از مصارف مهم  استفاده از آن به عنوان ماده اولیه در صنعت اسید سازی است. این نمک برای ساختن اسید هیدروکلریدریک استفاده می شود و نقش اساسی در تولید آن دارد.

  • مواد شوینده و بهداشتی

نمک صنعتی در تولیدات مواد شوینده و بهداشتی نیز نقش خیلی مهم و تاثیر گذار دارد. خاصیت های این نمک موجب می شود تا قدرت پاک کنندگی و تمیز کنندگی مواد شوینده بالاتر برود. همچنین خواص این نمک به مواد شوینده و بهداشتی موجب می شود تا قدرت حلالیت این مواد در آب بالاتر برود.

نمک صنعتی دورین
  • دامداری و دامپروری

از دیگر مصارف مفید و تاثیر گذار سنگ نمک صنعتی استفاده تحت عنوان سنگ نمک دامی است. پس از استخراج سنگ نمک از معادن، این سنگ ها به قطعه های کوچکتری خرد و تبدیل می شوند. بعد از این که تکه ها کوچک تر شد به عنوان خوراک دام و طیور و همچنین برای رعایت بهداشت دام استفاده می شود.

  • استفاده در شیلات

از مصارف دیگر  نمک صنعتی در صنعت شیلات و پرورش ماهی است. مصرف سنگ نمک های صنعتی برای تمیز و ضدعفونی کردن آبی که ماهی ها در آن قرار دارند خیلی مهم است. این سنگ نمک ها برای ماهی ها مضر نیستند و دارای خواص ضد انگلی و ضد قارچی هستند.

  • استفاده در راهداری

از نمک صنعتی به عنوان ضد یخ در جاده ها و راه ها استفاده می شود. در خیلی از شهرها در فصول سرد سال بارندگی های زیاد باعث لغزندگی جاده می شود. برای پیشگیری از لغزندگی و یخ زدگی جاده از این نمک های صنعتی مصرف می کنند.

  • استفاده در صنعت چرم سازی

از نمک های صنعتی برای دباغی کردن پوست چرم است.ابتدا این نمک ها را به دانه بندی های مختلفی تبدیل می کنند و سپس از آن برای نگهداری و فرآوری پوست چرم مصرف می کنند.

انواع نمک های صنعتی دورین

نمک صنعتی انواع گوناگون دارد. این نمک ها در برندهای مختلفی تولید می شوند که هر یک از آنها دارای خواص و ویژگی های مخصوص به خود  هستند.

از جمله مهمترین انواع نمک صنعتی باید به نمک پودری ، نمک شکری، نمک صدفی، نمک صدفی ۱۲۰، نمک صدفی ۱۳۰، نمک شکری ۱۱۰، اشاره کنیم. همانطور که قبلا هم به این موضوع اشاره داشتیم، هر کدام از این نمک ها با توجه به برند و اندازه هایی که دارند، کاربردهای گوناگونی

کاربرد نمک پودری یا نمک ریز :

از انواع نمک صنعتی، نمک پودری یا نمک ریز است.  به این نوع نمک، آردی یا نمک هواکشی نیز گفته می شود.چون نمک پودری فاقد هر نوع دانه بندی است و شکل ظاهری آن شبیه آرد می باشد، به آن نمک ریز یا آردی هم می گویند. در بین انواع نمک های صنعتی، این نوع نمک دانه بندی ریزتر و کوچکتری دارد.
یکی از مهمترین خواص نمک پودری سرعت جذب رطوبت هوا است. به همین خاطر این نوع نمک صنعتی نرم بیشتر از بقیه نمک ها کلوخه می شود.مصرف این نوع نمک صنعتی در صنایع چرم سازی، صنایع اسید و کلر سازی، کارخانجات مربوط به تولید ضد یخ ، تصفیه خانه های آب و فاضلاب، کارخانجات تولید کاغذ، کارخانجات تولید مواد اولیه و… است.

نمک صنعتی دورین

کاربرد نمک شکری :

نمک شکری یکی دیگر از انواع نمک صنعتی، است. دلیل نامیدن این نوع نمک صنعتی، به نمک شکری سایز و دانه بندی آن است. بهتر است تا بدانید نمک شکری در دو نوع نمک شکری ریز و نمک شکری درشت تولید می شود. برای نمک شکری نیز یک سری نام های رایج وجود دارد. این نوع نمک با نام های نمک حفاری، نمک مش ۱۱۰، نمک درشت نانوایی، نمک نفت و نمک آنتی کیک نیز نامیده می شود.

از این نوع نمک در صنایع مختلفی همچون صنایع غذایی، صنایع نساجی، برف روبی جاده ها، خوراک دامی، صنایع شیمیایی، نفت و حفاری و… استفاده می شود.

 نمک های نمک صدفی

نمک صدفی یکی دیگر از انواع نمک صنعتی است که در اندازه ها و دانه بندی های گوناگون تولید می شود. نمک صدفی ۱۲۰ و نمک صدفی ۱۳۰ انواع نمک صدفی هستند . دلیل نامیدن این نوع نمک صنعتی نیز مانند سایر نمک های صنعتی به دلیل شکل، ظاهر و اندازه آن است. مانند سایر نمک های صنعتی، نمک صدفی کاربرد خوراکی و غذایی ندارد. اما در بسیاری از صنایع این نمک به عنوان ماده اولیه مورد استفاده قرار می گیرد.

نمک صدفی ۱۲۰ و نمک صدفی ۱۳۰ به دلیل ساختار ریز مش خود در صنایع غذایی و لبنیات مورد مصرف قرار می گیرند. از مصارف دیگر نمک صنعتی صدفی استفاده در صنایع اسید سازی است. جهت تولید مواد شوینده و بهداشتی، عطر و… از این نمک استفاده می شود. نمک صدفی در صنایع دباغی نیز کاربرد زیادی دارد. استفاده از نمک صدفی مش ۱۳۰ در صنایع دباغی به منظور پیشگیری از فاسد شدن پوست و چرم مرسوم است. همچنین با استفاده از این نمک پوست می توان به خوبی چربی زدایی کرد و موی اضافی حیوانات که روی پوست باقی مانده است با سرعت بیشتری از پوست جدا می شود.

انواع نمک شیلاتی

نمک شیلاتی از انواع نمک صنعتی است که از نظر دانه بندی، ظاهر درشتی دارد. این نوع نمک با نام نمک پنیری نیز نامیده می شود. البته نام های دیگری نیز برای این نوع نمک در بازار مشهور است. نمک شولاتی، نمک زیر، نمک سرسرندی، نمک گرانول درشت و نمک ظرفشویی از دیگر نام های معروف این نوع نمک هستند.از نمک شیلاتی، در صنایع مختلفی استفاده می شود. یکی از مهمترین صنایعی که استفاده از این نمک در آن به خیلی رواج دارد، صنعت شیلات می باشد. همچنین از نمک شیلاتی برای گندزدایی آب و فاضلاب استفاده می شود. این نمک در پنیر سازی و تهیه زیتون نیز کاربرد دارد.

نمک صنعتی دورین

خرید انواع نمک صنعتی

خرید نمک پودری فله مزایای خیلی زیادی دارد. چرا که از نظر قیمت و هزینه مقرون به صرفه تر است. خرید نمک مش ۱۲۰، خرید نمک شکری فله و به طور کلی خرید انواع نمک های صنعتی با توجه به نوع نیاز و مصرف آن می تواند در مقادیر گوناگونی انجام بگیرد. از آنجایی که کشور ما ایران جز ده کشور اول تولید کننده انواع نمک های صنعتی و نمک طعام در خاورمیانه است، شما عزیزان می توانید بهترین انواع نمک های صنعتی و خوراکی را از کارخانجات تولید نمک های صنعتی خریداری کنید. لازم است بدانید که استفاده از این نمک ها در صنایع مختلف کاربرد گسترده و فراوانی دارد. با توجه به نوع نمکی که مورد نیازتان است می توانید آن را در بسته بندی های ۲۰، ۳۰، ۴۰، ۵۰ و ۱۰۰۰ کیلوگرمی تهیه و خریداری کنید.

در هنگام خرید انواع نمک صنعتی حتما به دانه بندی و اندازه نمک ها دقت کنید. زیرا دانه بندی و اندازه نمک ها در مصارف آنها تفاوت هایی ایجاد می کند.

شما عزیزان برای خرید نمک صنعتی دورین لازم است از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها مطلع شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید و سفارشتان را نهایی کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *